Kontakirajte TheSailmaster
za strokovno pomoč in podporo
Jernej
Jernej Kuhar
051 337 999
info@thesailmaster.si
5 najlepših plaž v Severni Dalmaciji
5 najlepših plaž v Severni Dalmaciji
Napisalthesailmaster
| 25.4.2016

Če smo pred kratkim opisali pet najlepših plaž v Srednji Dalmaciji, in med njih uvrstili Zlatni rat na Braču, ki je vsesplošno najbolj znana plaža na Hrvaškem ter Stinivo na Visu, ki so jo prav pred kratkim razglasili za najlepšo plažo v Evropi, tokrat predstavljamo pet malo manj znanih, a po vseh merilih najmikavnejših plaž s področja Kvarnerja in Severne Dalmacije.

 

1  Brseč, Kvarner

Nedaleč od Brseča, malega srednjeveškega istrskega mesteca na visoki pečini, s katerega se vije prekrasen pogled na Kvarnerski zaliv in otoke, se nahajajo nekatere od najlepših plaž kvarnerskega preliva. Izpostavljamo plažo Klančac. 

Skrita v slikovitem zalivu, v zavetju kamnitih sten, se plaža Klančac uvršča med najpopularnejše na Jadranu. Kopenski dostop do nje je mogoč le peš, kar je voda na mlin tistim, ki si ne želijo prevelike obljudenosti ter uživajo predvsem v miru in tišini.

(Foto:opatijariviera.com)

(Foto:oocities.org)

 

2  Sakarun, Dugi otok

Še ena takšnih je Sakarun, najbolj znana plaža na Dugem otoku. Tistemu, ki je ne pozna, bi njene fotografije zlahka predstavili kot fotografije z rajskih Maldivov ali Mauricijusa. A ne, gre za J-V orientirano plažo na severnem delu hrvaškega Dugega otoka. 

Droben bel pesek in turkizno modro morje predstavljata balzam za dušo in telo, zato je razumljivo, da nekateri Sakarun razglašajo za najljepšo plažo na Jadranu.

(Foto: happytovisit.com)

(Foto: dugiotok.hr)

 

3  Lubenica, Cres

Plaža Lubenica se nahaja pod istoimensko vzpetino, na zahodnem delu otoka Cresa in velja za eno najlepših v severnem Jadranu. S svojo safirno-modro barvo morja in obalo iz drobnih kamenčkov je resnična paša za oči in pravšnji kraj za pobeg iz civilizacije.

Kopenski dostop do nje je možen le peš in traja skorajda ¾ ure, zato je praviloma neobljudena,  na voljo predvsem tistim, ki prihajajo po morju.

(Foto: puntarka.com)

(Foto: morjeplovec.net)

 

4  Koromačna, Cres 

Plaža Koromačna,  na otoku Cres, se nahaja med visokimi, popolnoma golimi stenami, v čudovitem prodnatem zalivu, ob zaščitenem pristanišču za barke (razen od burje). Do nje se lahko pride le s čolnom.

Vedno obsijana s soncem, s kristalnim morjem, predstavlja eno najlepših plaž otoka Cresa.

(Foto: puntarka.com)

(Foto: panoramio.com)

 

5  Rt Kamenjak, Istra, Kvarner

Plaža se nahaja na vzhodni strani istrskega polotoka, južno od vasi Premantura, znotraj 9,5 km dolgega zaščitenega naravnega parka Kamenjak. Zaradi čistega morja, krasnih zalivčkov in prav posebnih ravnih skal, je odlična destinacija za sončenje in kopanje.

Na koncu rta se nahajajo pečine in jame, raj za vse ljubitelje potapljanja in morskega raziskovanja.

(Foto: istriaexperience.com)

(Foto: youtube.com)

Obisk katerekoli izmed predstavljenih plaž zagotavlja izjemna, nevsakdanja doživetja. Toliko bolj, če jih doživljate v dobri družbi, s krova izbrane barke.