Kontakirajte TheSailmaster
za strokovno pomoč in podporo
Jernej
Jernej Kuhar
051 337 999
info@thesailmaster.si
Najem plovil (čarter) in COVID-19
Najem plovil (čarter) in COVID-19
Napisalthesailmaster
| 14.4.2020

V teh dneh razglašene pandemije se verjetno vsi, ki ste za letošnjo sezono že rezervirali najem svojega plovila, pa tudi tisti, ki o tem šele razmišljate, sprašujete, ali bo v njej koriščenje teh storitev sploh izvedljivo.

Da bi vam olajšali iskanje odgovorov na to vprašanje, vas želimo obvestiti, da se vsa čatrer podjetja na Jadranu poslužujejo poenotenega pristopa k reševanju nastale situacije. Ker prejetih avansov ne vračajo, prestavljajo ogrožene termine (za take v tem trenutku veljajo vsi termini v mescih marec, april, maj) na kasnejša obdobja, v katerih je mogoče pričakovati umiritev nastalih razmer in sproščanje sprejetih ukrepov za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni. V tem smislu je seveda eden izmed prvih pogojev vnovična možnost prostega prehajanja državne meje z Republiko Hrvaško.

Zatorej, spoštovani ljubiteljice in ljubitelji navtike, bodite brez skrbi, za vsakega bo mogoče najti primerno rešitev. Vsi bomo lahko deležni svojega tedna jadranja, oziroma počitnic na rezerviranem plovilu.

Še nasvet tistim, ki o najemu plovila v letošnji sezoni šele razmišljate. 

Čarter tržišče na Hrvaškem je bilo pred izbruhom pandemije zasedeno okoli 65%-70%, predvsem v tistih nekoliko bolj iskanih terminih, kar pomeni, da ostaja od nekje meseca junija dalje prostih le še okoli 30-35% razpoložljivih kapacitet, ki pa se običajno preko sezone dodobra zapolnijo.

Iz tega razloga in zaradi že navedenega prestavljanja ogroženih terminov pretežno na drugi del letošnje sezone, je v tem njenem delu pričakovati precejšnjo zasedenost razpoložljivih plovil. Zato predlagamo vsem, ki si jih želite najeti zlasti v avgustu, septembru in oktobru letošnjega leta, da z rezervacijo ne odlašate, saj se lahko sicer tista v tednu pred odhodom ne bo izšla prav po vaših željah. Na ta način boste lahko koristili tudi dobre plačilne pogoje, ki jih večina čarter podjetij nudi v sedanjem negotovem času pandemije.

Prosta plovila v vseh terminih lahko preverite tukaj ali pa se posvetujte z TheSailmaster strokovnim osebjem in si zagotovite personalizirano ponudbo po vaši meri. Kliknite tukaj za kontakt.

Na vsakršna vprašanja vam bomo z veseljem odgovorili! 

                                                                                                                                                                        Jernej Kuhar, TheSailmaster.si